Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  حدود ۹ ماه پیش بود که با اوج‌گیری یک تجارت خطرناک با عقرب‌ها گزارشی در این زمینه نوشتیم. اکتشافات چند هزارتایی عقرب از منازل مسکونی و خودروهای شخصی دلیل کنجکاوی و بنای پیگیری این مساله شد.

کشف هزاران عقرب‌ها از منازل مسکونی و خودروهای شخصی علاوه بر اینکه سلامت و امنیت جانی شهروندان را به مخاطره انداخته بود، تهدیدی بزرگ برای محیط زیست به شمار می‌رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما تجارتی که به سودای دستیابی به گرانبهاترین مایع در جهان یا همان سم عقرب در کشور طی مدت اخیر آغاز شده است و باعث صید غیرقانونی و بی‌رویه عقرب از طبیعت ایران شده بود چه ماجرایی داشت؟

ماجرای تجارت عقرب‌ها از یک تبلیغ و وسوسه‌برانگیز در فضای مجازی آغاز شد این سایت عنوان کرده بود با ۱۵۰ هزار عقرب می‌توان ۲۰ الی ۲۵ گرم سم خشک در سال تولید کرد که برابر با ۲ میلیارد تومان ارزش مالی دارد، اما علیرضا نادری کارشناس جانوران بی مهره سازمان محیط زیست چنین تجارتی را هم تراز یک شیادی خواند و گفت تب پرورش و زهرگیری عقرب از سوی یک شرکت آموزش و پرورش عقرب راه افتاد که با وعده درآمد میلیاردی از بیکاران و افراد ساده لوح سو استفاده می‌کرد و با برگزاری این کلاس‌ها سود زیادی به جیب می زد.

کلاس‌هایی که هیچ نتیجه عملی به دنبال نداشت. با اوج گرفتن موج پرورش عقرب سازمان محیط زیست سال گذشته اعلام کرد: بر اساس دستورالعمل مجوز پرورش عقرب در محیط‌های شهری صادر نمی‌شود.

این سازمان کارشناسان و یگان حفاظتی‌اش را نیز بر آن داشت که بر اساس این دستورالعمل در استان‌ها مسؤول شناسایی افرادی شدند که به پرورش غیرقانونی عقرب اقدام می‌کردند.

با این وجود وسوسه درآمد میلیاردی هنوز هم ادامه دارد چراکه معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست روز گذشته اعلام کرده است، به دلیل آنکه هنوز هیچ یک از متخصصان امکان تکثیر و پرورش عقرب در شرایط اسارت را تایید نکرده‌اند فعلاً هیچ گونه مجوزی برای پرورش عقرب در کشور صادر نخواهد شد.

وی با اشاره به اینکه اخیراً در جلسه با حضور نمایندگان مراکز دست اندرکار در حوزه سلامت مانند معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت سرم سازی رازی انستیتو پاستور سازمان دامپزشکی و جمعی از متخصصان بی‌مهرگان و عقرب‌شناسان در محل سازمان محیط زیست برگزار شده است، گفت: زهر تولید شده از محل پرورش و تکثیر در اسارت فاقد کیفیت لازم برای تولید سرم است و تکثیر عقرب در اسارت بسیار پیچیده و پرهزینه است و عملاً از نظر اقتصادی توجیهی ندارد.

براساس نظر کارشناسان آنچه تحت عنوان پرورش عقرب به جامعه القا شده در واقع زنده‌گیری عقرب‌های موجود در طبیعت و فروش آنها تحت عنوان عقرب مولد به متقاضیان است که زادآوری این عقرب‌ها زنده‌گیری شده تردید زیادی وجود دارد چراکه تاکنون شواهدی از موفقیت این روش‌های مرود ادعا برای تکثیر گونه‌های عقرب در اسارت دیده نشده است.

از آنجایی که برداشت عقرب‌های مولد از طبیعت باعث آسیب به جمعیت‌های اصلی گونه‌های عقرب خواهد شد و طغیان جمعیت آفات از جمله پیامدهای آشکار حذف عقرب از طبیعت است جریمه ها و مجازات های قانونی برای برداشت غیرمجاز عقرب ها به شورای عالی حفاظت محیط زیست پیشنهاد شده است.

منبع:فارس

انتهای پیام/

موج پرورش عقرب سوداگری پرابهام

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اقتصادی عقرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۷۰۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان

همشهری آنلاین - مجید جباری: هفته گذشته بود که با استناد به انتشار تصاویر ماهواره ای، روزنامه همشهری به انحراف آب رودخانه مرزی هیرمند به سمت شوره زار گودزره اشاره و آرزو اشرفی زاده،مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌ زیست کشور نیز در گفت و گو با همشهری آنلاین ضمن تائید این موضوع، از رها نکردن حقابه هامون از هیرمند و هدر دادن آب با انحراف به شوره زارهای آن کشور انتقاد کرد.

حالا علی سلاجقه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هم انحراف آب سیلاب از حوضه آبریز هیرمند از سوی افغانستان به سمت گودزره را تائید و اعلام کرد:« با نگاهی به اطراف سازه سد کمالخان متوجه مسیرهایی برای انحراف به بیابان گودزره شدیم و امیدواریم انحراف گودزره را باتوافق هیأت حاکمه افعانستان مسدود کنیم؛ چرا که با این کار وضعیت تالاب‌ها و اکوسیستم های پایین دست در ایران بهتر خواهد شد.»

در همین زمینه بخوانید طالبان حاضر است آب را هدر بدهد اما آب به ایران نرسد | ماجرای تلخ انحراف عمدی بخش عمده‌ای از آب‌های مشترک ایران و افغانستان به سمت شوره‌زارها!

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور هفته گذشته به همشهری گفته بود:« متأسفانه با وجود بارش‌های خوبی که در حوضه هیرمند و کل کشور افغانستان اتفاق افتاده است و رودخانه‌های ورودی تالاب هامون، وضعیت مناسب و سیلابی دارند، اما دستکاری‌هایی که در بالادست اتفاق افتاده و انحراف آبی که به وسیله بندهای انحرافی ایجاد شده، باعث شده است که آب از مسیر طبیعی خود منحرف شده و مسیر طبیعی را طی نکند.»

تصویر ماهواره ای از انحراف آب به بیابان های گودزره در افغانستان

در گفت‌وگوی همشهری آنلاین با اشرفی‌زاده اعلام شد: «مسیر طبیعی آب در این حوضه آبریز به این صورت است که آب باید از رودخانه هیرمند وارد ایران شده و تالاب هامون را سیراب کند. در ادامه از طریق رودخانه شیرین به افغانستان برگردد و وارد گودزره شود. اما متأسفانه دستکاری در مسیر طبیعی و ‌تامین نشدن حقابه پایین‌دست، این مسیرطبیعی را منحرف کرده است.»

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست، این اقدام افغانستان را نظر حقوق عرف بین‌الملل محکوم دانست و اعلام کرد:«در این زمینه اعتراض خود را اعلام کرده‌ایم.»

این مدیر سازمان حفاظت محیط زیست همچنین از مکاتبه برای پیگیری‌ سازمان محیط زیست از مراجع ذی‌ربط (وزارت امور خارجه) برای پیگیری انحراف آب هیرمند به شوره‌زار گودزره خبر داد.

گودزره یک شوره‌زار است و از نظر اکولوژیکی هیچ ارزشی ندارد. این پهنه آبی به‌دلیل واقع شدن در انتهای حوضه آبریز، ارزش اکولوژیکی ندارد و معیشت مردم منطقه هم هیچ‌وقت وابسته به آن نبوده است. درمقابل، اما تالاب بین‌المللی هامون به‌ عنوان ذخیره زیست کره که در کنوانسیون رامسر ثبت شده، ارزش اکولوژیکی بسیار بالایی دارد و به لحاظ عرفی و قوانین بین‌الملل، انحراف مسیر طبیعی هیرمند محکوم شده است.

کد خبر 849162 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها ایران و افغانستان تالاب خبر ویژه افغانستان طالبان سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران رود هيرمند

دیگر خبرها

  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند
  • سومین کارخانه سیمان «ویدر»، نگرانی ادامه‌دار اهالی و پاسخ یک مسئول
  • انتقال مجموعه آرادکوه نیازمند عزم جدی متولیان امور است
  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده است
  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده
  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش
  • فعالیت پایلوت ۸ خانه محیط زیستی در گلستان
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • سلاجقه: از برقی کردن وسایل نقلیه در تهران حمایت می‌کنیم