Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@17:55:51 GMT

طغیان آفات پیامد حذف عقرب از طبیعت است

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۶۷۱۹۰

طغیان آفات پیامد حذف عقرب از طبیعت است

معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تکثیر و پرورش عقرب با هدف به دست آوردن و فروش ونوم، به روشی که توسط مراکز تجاری و آموزشی غیرمتخصص ادعا می‌شود امکان‌پذیر نیست و به همین دلیل مجوزی برای مراکز تکثیر و پرورش عقرب و برداشت عقرب مولد از طبیعت صادر نخواهد شد.

به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه سازمان حفاظت محیط زیس، حمید ظهرابی اظهار کرد: برخی افراد در کشور با تبلیغات گسترده سعی در جلب سرمایه‌های مردم برای تکثیر و پرورش گونه‌های عقرب با هدف به دست آوردن زهر این جان‌داران را دارند و با برپایی کلاس‌های دو ساعته و دریافت پول از افراد مختلف به بهانه آموزش و تهیه برنامه توجیحی تجارت جدیدی را برای خود راه‌اندازی کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
وی ادامه داد: متاسفانه تبلیغات انجام شده توسط این افراد باعث شده تا افرادی، سرمایه‌های خود را صرف این کار کنند در صورتی که بازار هدف زهر تولید شده توسط این افراد توسط آموزش دهندگان به درستی مشخص نشده و در موارد متعددی، چنین بازاری که ادعا می‌شود نیز وجود ندارد. معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اخیرا در جلسه‌ای با حضور نمایندگان مراکز دست‌اندرکار در حوزه سلامت مانند معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت، سرم‌سازی رازی، انستیتو پاستور، سازمان دامپزشکی  و جمعی از متخصصان بی‌مهرگان و عقرب‌شناسان در محل معاونت محیط طبیعی برگزار شد تا ابعاد این موضوع و امکان پرورش عقرب در شرایط اسارت بررسی شود.

تکثیر و پرورش عقرب در اسارت توجیه اقتصادی ندارد

وی افزود: اولاً زهر تولید شده از محل پرورش و تکثیر در اسارت فاقد کیفیت لازم برای تولید سرم است و ثانیاً تکثیر عقرب در اسارت بسیار پیچیده و پر هزینه است و عملاً از نظر اقتصادی توجیهی ندارد. ظهرابی تاکید کرد: به نظر می‌رسد آنچه تحت عنوان پرورش عقرب به جامعه القاء شده، در واقع زنده‌گیری عقرب‌های موجود در طبیعت و فروش آنها تحت عنوان عقرب مولد به متقاضیان است در حالی که درباره زادآوری این عقرب‌های زنده‌گیری شده از طبیعت، تردید زیادی وجود دارد. چرا که تاکنون شواهدی از موفقیت روش‌های مورد ادعا برای تکثیر گونه‌های عقرب در اسارت به دست ما نرسیده است. طغیان آفات از جمله پیامدهای حذف عقرب از طبیعت است به گفته ظهرابی، برداشت عقرب‌های مولد، باعث آسیب به جمعیت‌های اصلی گونه‌های عقرب در طبیعت خواهد شد و طغیان جمعیت آفات از جمله پیامدهای آشکار حذف عقرب از طبیعت است. به همین دلیل، جریمه‌ها و مجازات‌هایی قانونی برای برداشت غیرمجاز عقرب‌ها به شورای عالی حفاظت محیط زیست پیشنهاد شده است.  وی تاکید کرد: از طرف دیگر، خریداران وِنوم (ماده موثر در زهر) عقرب‌ها، نیاز به اطمینان از خلوص ونوم تولید شده از عقرب‌ها دارند که این اطمینان تنها از سوی مراکز آزمایشگاهی و دانشگاهی مجهز و متخصص تامین خواهد شد. طبیعی است که خریداران جهانی ونوم عقرب، علاقه‌ای به صرف پول هنگفت برای مراکز خانگی و غیرمتخصص تولید زهر نداشته باشند.

برای مراکز تکثیر و پرورش عقرب مجوز صادر نخواهد شد

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در ایران تاکنون ۷۸ گونه عقرب شناسایی شده که هر یک از این گونه‌ها از نظر وِنوم با گونه‌های دیگر متفاوت هستند. از طرفی به دلیل تفاوت در شرایط محیطی و رژیم غذایی، حتی تفاوت‌هایی بین ونوم جمعیت‌های مختلف یک گونه نیز مشاهده می‌شود. پس حتی اگر امکان تکثیر در اسارات عقرب‌ها وجود داشته باشد و زهرگیری در شرایط ایده‌آل اتفاق بیافتد، تضمین خلوص ونوم گونه برای خریداران امکان پذیر نیست. ظهرابی تصریح کرد: با جمیع تمامی موارد ذکر شده توسط متخصصان امر، به نظر می‌رسد تکثیر و پرورش عقرب با هدف به دست آوردن و فروش ونوم، به روشی که توسط مراکز تجاری و آموزشی غیرمتخصص ادعا می‌شود امکان‌پذیر نیست و به همین دلیل مجوزی برای مراکز تکثیر و پرورش عقرب و برداشت عقرب مولد از طبیعت صادر نخواهد شد. معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط گفت: در صورتی که مراکز علمی و تخصصی ذی‌صلاح روش‌هایی برای تکثیر صحیح و بدون آسیب به جمعیت مولد در طبیعت ارائه دهند، قطعا همکاری‌های علمی برای تامین نیاز کشور با این مراکز انجام خواهد شد که تاکنون نیز این مراکز اعلام کرده‌اند که روش و برنامه‌ای برای تکثیر عقرب در شرایط اسارت در اختیار ندارند.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: پرورش عقرب تنوع زیستی حشرات سازمان حفاظت از محیط زیست ظهرابي مجوز محيط زيست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۶۷۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طغیان رودخانه دز در دزفول

دبی  رودخانه دز با توجه به افزایش خروجی سد دز به بیش از ۸۰۰ مترمکعب بر ثانیه رسیده است.

    

به اشتراک بگذارید: https://tn.ai/3079857 درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار ؛ جدیدترین اخبار لحظه به لحظه امروز پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS تلگرام اینستاگرام توییتر   آپارات   سروش   آی‌گپ   گپ   بله   روبیکا   ایتا
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

دیگر خبرها

  • مناسب سازی ورودی ادارات دولتی و محیط شهری برای معلولان و جانبازان
  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • مسدودی چند رشته قنات در تفت از پیامد‌های بارش‌های بهاری
  • تولد گوزن زرد ایرانی در خرم‌آباد/ کشت و صنعت بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش کشور
  • برای آموزش و پرورشی که سرپا نیست
  • تکمیل ساختمان کانون پرورش فکری خمام نیازمند حمایت مسوولان است
  • فعالیت پایلوت ۸ خانه محیط زیستی در گلستان
  • آغاز تکثیر میگو در استخرهای پرورشی استان بوشهر
  • طغیان رودخانه دز در دزفول
  • آغاز پرورش میگو در سواحل استان بوشهر/ نظارت‌ها جدی‌تر می‌شود