Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-07@23:26:10 GMT

سازمان محیط زیست برای پرورش عقرب مجوز نمی‌دهد

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۵۵۳۶۵

به گزارش ایلنا، حمید ظهرابی اظهار کرد: برخی افراد در کشور با تبلیغات گسترده سعی در جلب سرمایه‌های مردم برای تکثیر و پرورش گونه‌های عقرب با هدف به دست آوردن زهر این جانداران را دارند و با برپایی کلاس‌های دو ساعته و دریافت پول از افراد مختلف به بهانه آموزش و تهیه برنامه توجیهی تجارت جدیدی را برای خود راه‌اندازی کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: متاسفانه تبلیغات انجام شده توسط این افراد باعث شده تا افرادی سرمایه‌های خود را صرف این کار کنند. در صورتی که بازار هدف زهر تولید شده توسط این افراد توسط آموزش دهندگان به‌درستی مشخص نشده است و در موارد متعددی چنین بازاری که ادعا می‌شود نیز وجود ندارد.

معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه گفت: اخیرا جلسه‌ای با حضور نمایندگان مراکز دست‌اندرکار در حوزه سلامت مانند معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت، سرم‌سازی رازی، انستیتو پاستور، سازمان دامپزشکی  و جمعی از متخصصان بی‌مهرگان و عقرب‌شناسان در معاونت محیط طبیعی برگزار شد تا ابعاد این موضوع و امکان پرورش عقرب در شرایط اسارت بررسی شود.

وی افزود: اولاً زهر تولید شده از محل پرورش و تکثیر در اسارت فاقد کیفیت لازم برای تولید سرم است و ثانیاً تکثیر عقرب در اسارت بسیار پیچیده و پر هزینه است و عملاً از نظر اقتصادی توجیهی ندارد.

ظهرابی تاکید کرد: به نظر می‌رسد آنچه تحت عنوان پرورش عقرب به جامعه القاء شده، در واقع زنده‌گیری عقرب‌های موجود در طبیعت و فروش آن‌ها تحت عنوان عقرب مولد به متقاضیان است در حالی که درباره زادآوری این عقرب‌های زنده‌گیری شده از طبیعت، تردید زیادی وجود دارد چرا که تاکنون شواهدی از موفقیت روش‌های مورد ادعا برای تکثیر گونه‌های عقرب در اسارت به دست ما نرسیده است.

به گفته ظهرابی، برداشت عقرب‌های مولد باعث آسیب به جمعیت‌های اصلی گونه‌های عقرب در طبیعت خواهد شد و طغیان جمعیت آفات از جمله پیامدهای آشکار حذف عقرب از طبیعت است. به همین دلیل جریمه‌ها و مجازات‌هایی قانونی برای برداشت غیرمجاز عقرب‌ها به شورای عالی حفاظت محیط زیست پیشنهاد شده است.  

وی تاکید کرد: از طرف دیگر خریداران وِنوم (ماده موثر در زهر) عقرب‌ها نیاز به اطمینان از خلوص ونوم تولید شده از عقرب‌ها دارند که این اطمینان تنها از سوی مراکز آزمایشگاهی و دانشگاهی مجهز و متخصص تامین خواهد شد. طبیعی است که خریداران جهانی ونوم عقرب، علاقه‌ای به صرف پول هنگفت برای مراکز خانگی و غیرمتخصص تولید زهر نداشته باشند.

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: در ایران تاکنون ۷۸ گونه عقرب شناسایی شده است که هر یک از این گونه‌ها از نظر وِنوم با گونه‌های دیگر متفاوت هستند. از طرفی به دلیل تفاوت در شرایط محیطی و رژیم غذایی حتی تفاوت‌هایی بین ونوم جمعیت‌های مختلف یک گونه نیز مشاهده می‌شود پس حتی اگر امکان تکثیر در اسارت عقرب‌ها وجود داشته باشد و زهرگیری در شرایط ایده‌آل اتفاق بیفتد، تضمین خلوص ونوم گونه برای خریداران امکان پذیر نیست.

وی تصریح کرد: با جمیع تمامی موارد ذکر شده توسط متخصصان امر، به نظر می‌رسد تکثیر و پرورش عقرب با هدف به دست آوردن و فروش ونوم، به روشی که توسط مراکز تجاری و آموزشی غیرمتخصص ادعا می‌شود امکان‌پذیر نیست و به همین دلیل مجوزی برای مراکز تکثیر و پرورش عقرب و برداشت عقرب مولد از طبیعت صادر نخواهد شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست در پایان گفت: در صورتی که مراکز علمی و تخصصی ذی‌صلاح روش‌هایی برای تکثیر صحیح و بدون آسیب به جمعیت مولد در طبیعت ارائه دهند، قطعا همکاری‌های علمی برای تامین نیاز کشور با این مراکز انجام خواهد شد که تاکنون نیز این مراکز اعلام کرده‌اند که روش و برنامه‌ای برای تکثیر عقرب در شرایط اسارت در اختیار ندارند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۵۵۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرک صنعتی آبندانک نوشهر از محدوده محیط زیست خارج شد

به گزارش خبرنگار مهر، یوسف نوری شامگاه سه‌شنبه در گفت وگو با خبرنگاران گفت: در چهارمین جلسه شورای عالی محیط زیست، پس از گذشت ۳۰ سال مجوز فعالیت صنعتگران نوشهری صادر شد.

شهرک صنعتی آبندانک واقع در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی در شهرستان نوشهر، به وسعت ۱۵ هکتار در سال ۷۷ توسط شرکت شهرک‌های صنعتی استان مازندران مبنی بر تأسیس شهرک صنعتی در آن منطقه مطرح و مورد موافقت قرار گرفت.

در نخستین سفر استانی دولت سیزدهم به استان مازندران در اسفندماه ۱۴۰۰؛ مقرر شد مجوز و پروانه بهره‌برداری واحدهای صنعتی مستقر در شهرک صنعتی آبندانک نوشهر با پیگیری سازمان حفاظت محیط زیست، پس از حدود ۳۰ سال صادر شود.

به دلیل مغایرت‌های قانونی موجود، احداث شهرک صنعتی آبندانک با ضوابط استقرار زیست محیطی و حساسیت اکولوژیک منطقه، مورد تأیید سازمان حفاظت محیط زیست قرار نگرفت و امکان صدور مجوز بهره‌برداری برای واحدهای صنعتی مستقر در این مجموعه میسر نشد.

در نهایت در چهارمین جلسه شورای عالی محیط زیست مطرح و در سال "جهش تولید با مشارکت مردم" و پس از حدود قریب به سه دهه، این شهرک از منطقه حفاظت شده خارج و مجوز بهره‌برداری واحدهای صنعتی مستقر در شهرک صنعتی آبندانک صادر شد.

کد خبر 6099790

دیگر خبرها

  • خروج شهرک صنعتی آبندانک نوشهر از مجموعه محیط زیست پس از ۳۰ سال
  • شهرک صنعتی آبندانک نوشهر از محدوده محیط زیست خارج شد
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • افزون بر پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال آزادسازی شد
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • آزادسازی پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال
  • سومین کارخانه سیمان «ویدر»، نگرانی ادامه‌دار اهالی و پاسخ یک مسئول
  • کشف و ضبط یک قبضه اسلحه غیر مجاز در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد
  • تولد گوزن زرد ایرانی در خرم‌آباد/ کشت و صنعت بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش کشور