Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ وقتی حرف از کار و اشتغال می‏شود، ذهن‏ها به سمت یک میز و کامپیوتر می‏رود. برای بسیاری شغل داشتن به نشستن ‌پشت یک میز خلاصه می‏شود؛ در این میان البته کسانی هم هستند که تعریف دیگری از شغل و اشتغال دارند. آقای «وحید بهروز» و همسرش، زوج جوانی هستند که تعریف دیگری از شغل دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن‏ها خارج از همه کلیشه‏ ها، شغل‌شان را پرورش عقرب انتخاب کردند.

بهروز در دانشگاه مهندسی عمران خوانده است. او پروانه نظام مهندسی دارد و در شهرش مراغه تا همین 6ماه قبل، در رشته خودش کار می‏کرد؛ اما شرایط در رشته‏ ای که چهار سال برایش زحمت کشیده و درس خوانده بود، مساعد نبود. او در گفت‌وگو با «صبح نو» توضیح می‎دهد: «در دو سال گذشته من از نقشه‏هایی که امضا می‏کردم، حتی سه میلیون تومان هم درآمد نداشتم.»

همین موضوع باعث می‏ شود تا به فکر راه انداختن کسب‌و‌کاری باشم. اولین و راحت‌ترین راه هم سر زدن به اینترنت بود: «در اینترنت دیدم که پرورش عقرب از شغل‌های پردرآمد جهان است.» همین باعث می‏شود که وحید درباره حشرات سیاه‎رنگ ترسناک تحقیق کند. در دنیا این شغل به‌شدت موردتوجه است و در ایران هم کارگاه‎هایی هستند که تولیدات عقرب دارند: «در کلاس‏های پرورش عقرب ثبت‎نام کردم.» یک سال می ‏شود که بهروز در حوزه پرورش عقرب فعال است و 6ماه هم از پرورش عقرب‌هایش می‎گذرد.»

بیشتر بخوانید: پرورش عقرب و تولید گران‌ترین مایه جهان

80 میلیون می‏فروشیم
در ابتدا البته پرورش عقرب ساده نبوده است، بسیاری از دوستان و آشنایان او، بعد از شنیدن تصمیمش، واکنش نشان دادند: «خیلی‏ها من را مسخره کردند و بسیاری ‌هم باورشان نمی‏شد که چنین شغلی وجود داشته باشد. هنوز خیلی‏ها باور نمی‏کنند که پرورش عقرب دارم.» 

همسر بهروز اما در ابتدا با او همراه شد: «بعد از تصمیم همسرم نیز با من شروع کرد.» حال تنها نیروی کارگاه کوچک او همسرش است. بعد از تصمیم خانواده بهروز، آن‏ها در یک اتاق 10‌متری، پرورش هزار عقرب را با هزینه 10‌میلیونی شروع کردند: «هزینه برای شروع کار متفاوت است.

گونه‏ های مختلفی در عقرب وجود دارد. هر کسی می‏ تواند کارش را به نوعی شروع کند. حتی می‏توان از طبیعت عقرب شکار کرد. برای شروع کار باید سبدها و بست‎هایی برای نگهداری عقرب تهیه کرد.»

پرورش عقرب اما به چه دردی می‏خورد؟

بهروز توضیح می‏دهد: «قیمت سم عقرب در جهان خیلی بالاست. در خارج از ایران هر گرم تقریباً 150 تا 200 میلیون تومان به فروش می‏رسد. در ایران اما این شغل نوپاست که هنوز جا نیفتاده است. دولت هنوز درباره پرورش عقرب کاری نکرده است و اتحادیه‏ ای هم وجود ندارد.»

او توضیح می‏دهد که تولیدکنندگان سم، محصولاتشان را به دلال‏ ها می‏فروشند: «هر گرم سم در ایران 70 تا 80 میلیون خریداری می ‏شود.»

اما تولید سم عقرب به چه دردی می‏خورد؟

وحید توضیح می‏دهد: «در دنیا ‌روی سم عقرب‌ها تحقیقات گسترده‏ای در حال انجام است. تحقیق در خصوص درمان سرطان با سم عقرب در حال انجام است. در تولید آنتی‏بیوتیک و استفاده‏ برای آفت‌کشی در رشته کشاورزی از سم عقرب استفاده می‏شود. تحقیقاتی هم در زمینه درمان رماتیسم و آرتریت و اس‏ام‏اس در حال انجام است.

عقرب‌ها هوای‌مان را دارند
شرایط پرورش هر حیوان‌ یا حشره‏ای متفاوت است. این شرایط برای پرورش عقرب هم وجود دارد: «به صورت کلی عقرب به رطوبت و دما خیلی حساس است. عقرب باید در دما و رطوبت خاص نگهداری شود. از نور می‌گریزد و در روز خواب است و بیرون نمی‏آید. در شب و غروب آفتاب زمان فعالیت آن‏هاست.»

عقرب‌ها هر حشره‏ای را بتوانند‌ مهار کنند، می‏خورند: «ملخ، کرم و سوسک می‏خورند. در کار پرورش ولی ما به آن‏ها کرم‏هایی به‌نام میل ورم می‌دهیم.»

بهروز عقرب‏هایش را در دمای 40‌درجه سانتی‌گراد نگه می‏دارد: «در دمای پایین هم می‏توانند خودشان را وفق بدهند ولی به خواب زمستانی می‏روند. گونه‏های مختلف البته شرایط متنوعی را تحمل می‏کنند و حتی بعضی در دمای 30‌درجه هم زنده می‏مانند.»

عقرب‌ها هم مانند هر موجود زنده‏ای دشمنانی دارند: «مرگ و میر عقرب‌ها خیلی کم است. بیماری خاصی ندارند.»

قارچ البته تنها دشمنان آن‏ها هستند. در فضای رطوبتی که نگهداری می‏شوند هم بهترین مکان برای ابتلا به قارچ است. بهروز تأکید می‏کند که عقرب‌ها بسیار بی‎آزارند و برخلاف تصور خیلی‏ها که فکر می‏کنند، جهنده هستند، این‌طور نیست: «عقرب‌ها خیلی آرام‏ و ساکت‏اند. تا زمانی که تحریک نشوند، نیش نمی‏زنند. حتی زمانی که ما به آن‏ها غذا هم می‌دهیم، چنگال‏هایشان را بالا می‏آورند و غذایشان را می‏خورند.»

بهروز توضیح می‏دهد که در ابتدا همسرش هم از عقرب‌ها می‏ترسید ولی حالا او به راحتی به عقرب‏هایشان غذا می‏دهد: «من یک پسر هفت ساله دارم. او هم از عقرب‌ها نمی‏ترسد. البته تا‌به‌حال به عقرب‌ها دست نزده است، ولی می‏دانم که اگر دست هم بزند برایش مشکلی پیش نمی‏آید. تا‌به‌حال هیچ عقربی نیش‌مان نزده است.»

این عقرب‌های کم‌غذا
«گونه‎های مختلف عقرب، به‌طور متوسط سم متفاوتی را تولید می‏کنند.» از هر هزار عقرب، یک گرم مایع سم به‌دست می‏آید: «در بعضی از گونه‏ها از هر 4000 عقرب، یک گرم سم به دست می‏آید.» سم مایع به‌دست آمده از عقرب‌ها باید فرآوری شود. بهروز توضیح می‏دهد: «از هر 10 تا 12 گرم سم مایع، یک گرم سم خشک به دست می‏آید.»

در‌حال‌حاضر عقرب‌های پرورش‏دهنده جوان، در مرحله تکثیر هستند و باردارند. تا یک یا دو هفته دیگر عقرب‏های او وضع حمل می‏کنند: «دوران بارداری عقرب‌ها از سه ماه تا پنج ماه است. عقرب‌ها زنده‏زا هستند.» بعد از به دنیا آمدن بچه عقرب‌ها در پشت مادرشان قرار می‏گیرند و تا یک ماه از شیری که از پشت مادرشان ترشح می‏شود، تغذیه می‏کنند.

هر عقرب ماده از 10 تا 90 بچه عقرب می‏تواند به دنیا بیاورد: «یک ماه بعد از خوردن شیر آن‏ها هم می‏توانند حشره بخورند.» مراسم سم‏گیری در عقرب‌ها اما جالب است. وحید توضیح می‏دهد: «هر چهار تا پنج ماه یک‌بار از عقرب‌ها سم‏گیری انجام می‏شود. عقرب‌ها غذا می‏خورند و سم تولید می‏کنند.» عقرب‌ها از عجیب‏ترین بندپایان هستند: «ما هفته‏ای یک‌بار به عقرب‌ها غذا و آب می‌دهیم. عقرب موجودی است که اگر یک سال هم غذا نخورد، زنده می‎ماند، پنج ماه اگر آب نخورد زنده می‏ماند و اگر یک روز زیر آب باشد، بدون اکسیژن می‏تواند زندگی کند.»

بهروز به خاطر سودی که در پرورش عقرب وجود دارد، از شغلی که برایش در دانشگاه آموزش دیده بود، کناره‏گیری کرد تا از سم عقرب، زر بسازد.

منبع: صبح نو

انتهای پیام/

زوج جوان مراغه‌ای که کسب‌و‌کار متفاوتی به راه انداخته‌اند

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اشتغال خواندنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۳۳۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هجدهمین یادواره شهدای روستای جعفر آباد رفسنجان

   

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای کرمان احمد علیرمضانی  اظهار داشت : شهدا مصداق آیات قرآن زنده اند و نزد پروردگار روزی می‌خورند و بسیاری از احادیث پیامبر (ص) هم براین پایه است که شهید شاهد است و شاهد اعمال ما است.
وی افزود: روزی معمولی رزق شهدا نیست بلکه روزی معنوی دارند، کتاب «کهکشان نیستی» احوالات سید علی قاضی را مطرح می‌کند و بسیار شیرین است.

وی همچنین در  صحبتش به موضوع اسراییل اشاره و اظهار کرد: اسراییل خود را به عنوان کشور برتر دنیا می‌دانست، اما با وعده صادق که رخ داد هیمنه پوشالی او از دست رفت.

دیگر خبرها

  • «کاغذ شطرنجی» بهروز افخمی پروانه ساخت گرفت
  • اقدامات رژیم صهیونیستی امنیت کل منطقه را به خطر انداخته است
  • ورود مار سمی به کارگاهی در تهران | تماس کارگران وحشتزده با آتش‌نشانی
  • روزی بدون رژیم غذایی ؛ سالی یکبار آدم را نمی‌کشد!
  • ورود مار سمی به کارگاهی در جنوب تهران
  • روزی که آلوز ستاره تراکتور نبود! (عکس)
  • راه اندازی دو مرکز خرید در کهگیلویه/مراکز خرید شبانه روزی است
  • (عکس) هجوم مار سمی غول پیکر به کارگاهی در جنوب تهران!
  • امسال رویکرد متفاوتی به اندیشه ورزان جوانی جمعیت داریم
  • هجدهمین یادواره شهدای روستای جعفر آباد رفسنجان